18 Mayıs 2009 Pazartesi

SARMA POĞAÇA


Bu tarif arkadaşım Hülyanınmutfağına ait....
Aynen aktarıyorum ve çok güzel bir lezzet olduğunu onaylıyorum,denedim gördüm...

Malzemeler :
-------------
1/2 su bardağı sıvıyağ125 gr erimiş ılınmış tereyağ1/2 su bardağı yoğurt1/2 su bardağı ılık su1 adet yumurta1 paket kabartma tozu, tuz,aldığı kadar un
İç Harcı İçin:Beyaz peynir,Maydanoz
YAPILIŞI:
----------
Poğaça hamurumuz için yağlar , su , yumurta ve yoğurt çırpma teli ile iyice çırpılır. Daha sonra elenmiş un ve kabartma tozu eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp elimizde yada tezgahta avuç içinden biraz daha büyükçe açıp içine peynirli harcımızdan koyup tıpkı sigara böreği sarar gibi yanları içe kapatıp saralım.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim